nl-NLen-USde-DE
Blogg
 
     

Hoe duurzaam is onze KOI wereld eigenlijk? De overweging ...

Mar 05 2017

Of ik er vrienden mee maak deze BLOG te schrijven weet ik niet maar het moet toch een keer gebeuren. Nu in de verkiezingscampagne Duurzaamheid een belangrijk thema is, ik in mijn werk in de Agri, Food, Groenten & Fruit het elke dag ervaar, vraag ik me af waar staan wij als Koi liefhebbers. 

De Partij voor de Dieren maakt duidelijk na het sluiten de circussen een volgende stap. Alle dierentuinen moeten dicht, vissenkommen van de keukentafel, boeren mag nog alleen biologisch, etc. Alles voor dierenwelzijn en duurzaamheid.  

Het weer wordt weer beter, de dealers overspoelen de Facebook-pagina’s met duizenden nieuwe Koi. Duurzaam? Want komen er dan ook zoveel vijvers bij? Of worden er dat eerder minder? En wat gebeurt er met die Koi die dan weg moeten? In de sloot? Of erger? Maar ook in de sloot is niet echt best. Immers onze eigen natuur word verstoord door deze niet inheemse vis. En nogmaals. Ik heb al genoeg jonge Koi zien langs zwemmen online om de totale reigerpopulatie van Nederland te laten verdubbelen. 

En natuurlijk de algen gaan weer groeien. Dat kan natuurlijk niet. Dus komen ook de potten met “wondermiddeltjes” weer in de aanbieding. Alles gaat er dood van. Dus dat komt goed.

Ben ik dan zelf roomser dan de paus? Ja, mijn vijver is zwaar overbevolkt. En ja, ik moet Koi gaan verplaatsen. Maar ik hoop niet naar de sloot. En ja, mijn pompen draaien volop. En nee, niet op zonnepanelen. Kortom …

Maar moeten we als liefhebbers niet wel van start gaan? Immers anders gaan andere, die rare politici, het voor ons regelen. Worden we daar beter van? Benieuwd of de Koi-verenigingen hier nu eens mee aan de slag gaan.

 

Harrij Schmeitz

 

Koi Manager & Liefhebber


Total: 0 Comment(s)
Vijver Management School

  

Apps voor de Liefhebber


RELEASE 1.1 

 

DOWNLOAD KOI MANAGER NU